Ontdek welk nummer wordt afgespeeld met Shazam op de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple Vision Pro - Apple Support (NL) (2024)

Gebruik de Shazam-app, Shazam-muziekherkenning in het bedieningspaneel, Siri en meer om nieuwe muziek te ontdekken.

  • De Shazam-app gebruiken

  • Shazam-muziekherkenning gebruiken in het bedieningspaneel

  • Siri en meer gebruiken om muziek te identificeren

  • Een reservekopie maken van je Shazams

  • Nummers kopen die je hebt geïdentificeerd met Shazam

De Shazam-app gebruiken

Gebruik de Shazam-app om nummers te identificeren. Je kunt dan je vorige Shazams vinden in 'Mijn muziek' in de Shazam-app. En als je een apparaat inruilt of verliest, heb je nog steeds toegang tot je vorige Shazams omdat er een reservekopie van is gemaakt naar iCloud.

Een nummer identificeren

  1. Open de Shazam-app op het apparaat.

  2. Tik of klik op de Shazam-knopOntdek welk nummer wordt afgespeeld met Shazam op de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple Vision Pro - Apple Support (NL) (1).

Je kunt overschakelen naar andere apps terwijl Shazam een nummer probeert te identificeren. Je ontvangt een melding als Shazam het nummer identificeert. De Shazam-app op een iPhone of iPad kan nummers identificeren die op je apparaat worden afgespeeld, zelfs als je een koptelefoon gebruikt.

Zodra Shazam een nummer op een iPhone, iPad of Apple Vision Pro heeft geïdentificeerd, tik je op de afspeelknop voor een voorbeeld. Als je een Apple Music-abonnement hebt, kun je het volledige nummer beluisteren in Shazam. Je kunt Shazam ook koppelen aan andere muziekstreamingvoorzieningen die door Shazam worden ondersteund.

Als je niet beschikt over een internetverbinding, maakt de app nog steeds een unieke digitale vingerafdruk die wordt vergeleken met de Shazam-database zodra je apparaat verbinding heeft met het internet.

Nummers automatisch identificeren

Met Auto Shazam kan Shazam automatisch nummers identificeren die in je omgeving worden afgespeeld.

  1. Houd de Shazam-knopOntdek welk nummer wordt afgespeeld met Shazam op de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple Vision Pro - Apple Support (NL) (2) ingedrukt (of klik dubbel erop op een Mac) om Auto Shazam in te schakelen.

  2. Tik (of klik op de Mac) op de Shazam-knop om Auto Shazam uit te schakelen.

  3. Om Shazam automatisch te laten luisteren wanneer de app wordt geopend op een iPhone, iPad of Apple Vision Pro, swipe je omhoog naar 'Mijn muziek' vanaf het hoofdscherm van Shazam, tik je op de knop 'Instellingen'Ontdek welk nummer wordt afgespeeld met Shazam op de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple Vision Pro - Apple Support (NL) (3) en schakel je 'Shazam op app starten' in.

Op een iPhone, iPad of Apple Vision Pro worden nummers die zijn geïdentificeerd met Auto Shazam gegroepeerd op datum in 'Mijn muziek'.

Eerdere Shazams zoeken

  • Veeg op de iPhone of iPad omhoog op het hoofdscherm van Shazam om 'Mijn muziek' te openen. Als je een Shazam wilt verwijderen, tik je op de knop 'Meer'Ontdek welk nummer wordt afgespeeld met Shazam op de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple Vision Pro - Apple Support (NL) (4) naast de betreffende Shazam en tik je vervolgens op 'Verwijder uit Mijn muziek'.

  • Op de Mac verschijnen recente Shazams onder de Shazam-knop.

  • Op de AppleWatch worden recente Shazams weergegeven onder de Shazam-knop. Ze worden ook bewaard in 'Mijn muziek' op de gekoppelde iPhone.

Shazam-muziekherkenning gebruiken in het bedieningspaneel

Met Shazam-muziekherkenning kun je nummers identificeren vanuit het bedieningspaneel op iPhone, iPad en Mac. Shazam-muziekherkenning kan ook nummers herkennen die op je apparaat worden afgespeeld als je een koptelefoon gebruikt.

  1. Shazam-muziekherkenning toevoegen aan bedieningspaneel:

    • Ga op een iPhone of iPad naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' en tik vervolgens op de knop 'Voeg toe'Ontdek welk nummer wordt afgespeeld met Shazam op de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple Vision Pro - Apple Support (NL) (5) naast 'Muziekherkenning'.

    • Kies op een Mac het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen', klik op 'Bedieningspaneel' in de navigatiekolom en schakel vervolgens 'Toon in bedieningspaneel' in onder 'Muziekherkenning'. Schakel in de menubalk 'Toon' in als je Shazam-muziekherkenning aan de menubalk wilt toevoegen.

  2. Als je nummers wilt identificeren, open je het bedieningspaneel en tik of klik je vervolgens op 'Shazam-muziekherkenning'Ontdek welk nummer wordt afgespeeld met Shazam op de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple Vision Pro - Apple Support (NL) (6).

  3. Eerdere Shazams vinden in de geschiedenisweergave:

    • Houd 'Shazam-muziekherkenning'Ontdek welk nummer wordt afgespeeld met Shazam op de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple Vision Pro - Apple Support (NL) (7) ingedrukt in het bedieningspaneel op de iPhone of iPad.

    • Klik op een Mac op 'Shazam-muziekherkenning'Ontdek welk nummer wordt afgespeeld met Shazam op de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple Vision Pro - Apple Support (NL) (8) in het bedieningspaneel (of in de menubalk als je deze hebt toegevoegd) om een lijst met eerdere Shazams te zien.

  4. Voor meer informatie over nummers en artiesten die je hebt geïdentificeerd, inclusief aankomende concertdata, video's en meer, klik of tik je op een vorig nummer in de geschiedenisweergave.

Als je de Shazam-app op je iPhone, iPad of Apple Vision Pro hebt, verschijnen nummers die je hebt geïdentificeerd met Shazam-muziekherkenning en Siri ook in 'Mijn muziek' in de Shazam-app. Nummers verschijnen ook in de geschiedenisweergave in Shazam-muziekherkenning op al je apparaten en er wordt een reservekopie van gemaakt naar iCloud.

Shazam-muziekherkenning synchroniseren met iCloud

Als de nummers die je hebt geïdentificeerd met Shazam-muziekherkenning niet worden weergegeven in 'Mijn muziek' in de Shazam-app, zorg er dan voor dat Shazam-muziekherkenning is gesynchroniseerd met je iCloud-account.

  1. Zorg ervoor dat je op een iPhone of iPad Shazam hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie.

  2. Zorg ervoor dat jetwee-factor-authenticatie hebt geconfigureerd voor je Apple ID.

  3. Open de instellingen van het apparaat:

    • Ga op een iPhone, iPad of Apple Vision Pro naar 'Instellingen' > je naam, tik op 'iCloud' en tik vervolgens op 'Toon alles' onder 'Apps die iCloud gebruiken'.

    • Kies op een Mac het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen', klik op 'Apple ID', klik op 'iCloud' en klik vervolgens op 'Toon meer apps' onder 'Apps die iCloud gebruiken'.

  4. Schakel Shazam-muziekherkenning in.

  5. Schakel Shazam in op iPhone, iPad of Apple Vision Pro.

Wanneer je Shazam-muziekherkenning in het bedieningspaneel synchroniseert met iCloud, wordt van deze Shazams ook een reservekopie gemaakt naar iCloud. Je Shazams zijn dan niet meer beschikbaar in je account op shazam.com. Omdat Shazam je gegevens niet langer bewaart, kun je ook geen kopie van je Shazam-gegevens meer krijgen via shazam.com.

Siri en andere manieren gebruiken om muziek te identificeren

  • Op een iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, Mac of Apple Vision Pro zeg je "Hé, Siri" en vraag je vervolgens welk nummer het is. Nummers die met Siri zijn geïdentificeerd, verschijnen in 'Mijn muziek' in de Shazam-app. Hiervan wordt in iCloud een reservekopie gemaakt.

  • Voeg op de iPhone of iPad de Shazam-widget toe om muziek te herkennen in de Vandaag-weergave.

  • Je kunt Shazam gebruiken op je Apple Watch.

  • Gebruik de Shazam-actie om muziekherkenning toe te voegen aan je opdrachten.

Een reservekopie van je Shazams maken in iCloud

Er wordt automatisch een back-up van je Shazams gemaakt naar iCloud zolang je bent ingelogd met je Apple ID, je iCloud hebt ingeschakeld voor Shazam en je Shazam-muziekherkenning hebt gesynchroniseerd met iCloud. Als je een reservekopie maakt van je Shazams, raak je ze niet kwijt als er iets met je apparaat gebeurt. Je hebt ook toegang tot je Shazams op alle andere apparaten waarop je bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

Als je ervoor kiest om geen reservekopie van je Shazams te maken in iCloud, worden ze nog steeds op je apparaat bewaard. Je kunt op elk moment een reservekopie van je Shazams maken in iCloud, tenzij je de fabrieksinstellingen hebt hersteld op je apparaat of een nieuw apparaat hebt aangeschaft.

Nummers die zijn geïdentificeerd met de Shazam-app voor Mac verschijnen niet op je apparaten. Er wordt ook geen reservekopie gemaakt naar iCloud, maar ze worden wel lokaal opgeslagen op je Mac.

Nummers kopen die je hebt geïdentificeerd met Shazam

  1. Tik in Shazam op de knop 'Meer'Ontdek welk nummer wordt afgespeeld met Shazam op de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple Vision Pro - Apple Support (NL) (9) naast het nummer dat je wilt kopen en tik op 'Koop op iTunes'.

  2. Tik in de iTunesStore op de prijs naast het nummer om het te kopen.

  3. Log in met je Apple ID en wachtwoord om de aankoop te voltooien. Hulp nodig?

  4. Om je gekochte muziek te vinden, open je de Muziek-app en tik je op het tabblad 'Bibliotheek'.

  5. Tik op de knop 'Meer'Ontdek welk nummer wordt afgespeeld met Shazam op de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple Vision Pro - Apple Support (NL) (10) om muziek te downloaden zodat je deze offline kunt luisteren.

Als je de knop 'Koop op iTunes' niet ziet, kun je het nummer mogelijk toch kopen. Ga naar de iTunes Store om dit te controleren.

Instellingen van de microfoon wijzigen voor Shazam op een iPhone of iPad

Shazam heeft toegang nodig tot de microfoon op je apparaat om te horen waar je naar luistert. Open op een iPhone of iPad de app Instellingen, scrol omlaag naar de geïnstalleerde apps en tik op 'Shazam'. Schakel vervolgens de optie 'Microfoon' in. Als je geen optie 'Microfoon' ziet, zijn er mogelijkbeperkingen ingesteld voor de privacy-instellingen.

Hulp krijgen

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op met AppleSupport

Meer informatie

  • Shazam gebruiken op Android-apparaten.

  • Shazam koppelen aan andere voorzieningen, zoals Snapchat en Spotify.

  • Lees meer over de algemene voorwaarden van Shazam.

  • Lees meer overShazam en privacy.

Publicatiedatum:

Ontdek welk nummer wordt afgespeeld met Shazam op de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple Vision Pro - Apple Support (NL) (2024)
Top Articles
RuneLister | OSRS Shooting Stars Guides
Zillow Denton County Tx
Section 4Rs Dodger Stadium
Exclusive: Baby Alien Fan Bus Leaked - Get the Inside Scoop! - Nick Lachey
Ups Dropoff Location Near Me
What happened to Lori Petty? What is she doing today? Wiki
How to change your Android phone's default Google account
<i>1883</i>'s Isabel May Opens Up About the <i>Yellowstone</i> Prequel
Nesb Routing Number
Craigslist Cars And Trucks Buffalo Ny
Stolen Touches Neva Altaj Read Online Free
Corporate Homepage | Publix Super Markets
Xm Tennis Channel
Yesteryear Autos Slang
Socket Exception Dunkin
Echo & the Bunnymen - Lips Like Sugar Lyrics
Hood County Buy Sell And Trade
Fairy Liquid Near Me
Moparts Com Forum
Mills and Main Street Tour
Procore Championship 2024 - PGA TOUR Golf Leaderboard | ESPN
Puretalkusa.com/Amac
Troy Bilt Mower Carburetor Diagram
Air Force Chief Results
Heart Ring Worth Aj
Quick Answer: When Is The Zellwood Corn Festival - BikeHike
eugene bicycles - craigslist
How To Find Free Stuff On Craigslist San Diego | Tips, Popular Items, Safety Precautions | RoamBliss
Bay Area Craigslist Cars For Sale By Owner
Craigslist Hunting Land For Lease In Ga
Goodwill Of Central Iowa Outlet Des Moines Photos
Ultra Ball Pixelmon
Eero Optimize For Conferencing And Gaming
About | Swan Medical Group
Composite Function Calculator + Online Solver With Free Steps
Scioto Post News
Weekly Math Review Q4 3
Indiana Immediate Care.webpay.md
Helloid Worthington Login
Bbc Gahuzamiryango Live
Dadeclerk
877-292-0545
Citibank Branch Locations In Orlando Florida
The Attleboro Sun Chronicle Obituaries
COVID-19/Coronavirus Assistance Programs | FindHelp.org
Cuckold Gonewildaudio
Memberweb Bw
Bustednewspaper.com Rockbridge County Va
Copd Active Learning Template
Who uses the Fandom Wiki anymore?
Bismarck Mandan Mugshots
Houston Primary Care Byron Ga
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6207

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.